Monday, November 10, 2014

BuFFER Zone: Program Hijrah Minda di Flat 100

Program ini dijalankan selama seharian, pagi hingga ke malam, bermula jam 9.00 pagi hingga 10.30 malam.Aktiviti sepanjang program ini melibatkan seluruh penghuni Flat 100 dengan modul-modul berlainan mengikut peringkat umur.

Antara aktiviti yang diadakan ialah:-
1) Aktiviti melukis dan mewarna dalam kumpulan
* Aktiviti ini dikendalikan oleh fasilitator UNGGAS Malaysia. Aktiviti ini bertujuan lebih kepada memberi motivasi kepada kanak-kanak untuk bersemangat dalam belajar.

2) Aktiviti menghasilkan kerongsang bersama kaum hawa
* Aktiviti ini dikendalikan oleh seorang sukarelawan UNGGAS Malaysia yang mahir dalam bidang ini. Aktiviti ini bertujuan memberi kemahiran kepada kaum ibu, para remaja dan suri rumah.

3) Forum "Menyingkap Rahsia Hijrah"
* Forum ini disertai dua panel jemputan iaitu dari UNGGAS Malaysia sendiri, Al-Fadhil Ustaz Kamaruddin Kassim, Ketua Jurulatih UNGGAS Malaysia dan guru usrah mingguan di flat ini, Ustazah Hafizah Zakariya.

UNGGAS Malaysia mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Pihak Masjid Sembilang, Persatuan Penduduk LA21, AJK Surau An-Nur PPR Ampangan, dan sukarelawan dari USM Kejuteraan dan Kampus Induk, dan MIM Brothers.

 

Sekitar program


Wajah-wajah gembira

Bersama sukarelawan yang terlibatKelas kemahiran menghasilkan kerongsang

Booth MAPIMNo comments:

Post a Comment